CroReg

 
 
Prijava Korisnika
Glavni Menu:
Prijava / Login
Provjera Domene
Postanite Korisnik
Izgubili ste lozinku?
 
Dokumenti:
FAQ
Zaštita Domena
Registracija Domena
Zaštita podataka
Naziv Domene
Važni Linkovi
Prijedlozi
Kontakt

 

 

 

 

 

 

Zaštita Domena

Vaša domena na Internetu predstavlja Vas kao korisnika, te je takvom treba i shvaćati. Za zaštitu domene potrebno je samo učiniti par sitnica da bi se spriječila bilo kakva zloupotreba, ali naravno uvijek ima onih korisnika koji su iz neznanja ili nemara ranjivi.

Po pravilima ICANN-a dozvoljeno je koristiti samo jednu e-mail adresu kod registracije domena, te ako izgubite pravo korištenja te e-mail adrese možete izgubiti i pravo nad korištenjem domene. Pretežno se to odnosi na besplatne e-mail adrese.

Što možete učiniti da zaštitite Vaše pravo nad vlasništvom domene?

  • Prvo i obvezno pravilo je da za registraciju domene ne koristite e-mail adrese s nekog besplatnog pružatelja, nego POP3 adrese, koje ponekad nisu baš najbolja solucija, ali su mnogo sigurnija.
  • Budite spremni registrirati domenu na više godina, što duže to bolje, ali imajte na umu troškove koji proizlaze iz toga.
  • Mijenjajte lozinke često, najmanje svakih 6 mjeseci, te koristite sigurne lozinke, a ne imena ljubimaca, djece i sl.
    Čuvajte Vaše lozinke na sigurnom mjestu!

Kad ste poduzeli sve gornje navedene korake, sigurno ćete biti manje izloženi zloupotrebi, te u slučaju bilo kakvih sumnjivih radnji, kontaktirajte nas kako bi mogli poduzeti određene korake u sprječavanju i ispravku istih.